lördag 17 september 2011

Älgmötet

Haha! Vilken dramatisk rubrik! "älgmöötet"!
-Årets älgjakt var inne på sin tredje helg för brände jaktlag. En av de yngre killarna i laget blev placerad på pass 2, ett riktigt skitpass tyckte han. Alldeles vid en bäck.
Till det porlande ljudet av bäcken tog den unga jägaren och bajsade i en skogsdunge alldeles vid passet. Passet som låg vid gränsen till ett annat jaktlags marker passade den unga jägaren ypperligt. Han gick nämligen över till deras sida av jaktmarkerna och lämnade en rykandes hälsning till dess jaktlag.
Och aldrig hade han planerings-skitit så passande. Bara en stund senare hör han det knakar i skogen! Älg!, tänker han! Med vapnet i handen ser han en tjur uppenbara sig 30 meter ifrån honom! Älgtjurar var vid tillfället inte lovligt, varpå den unga jägaren inte kunde skjuta älgtjuren som kom emot honom.
När tjuren bara var 6-7 meter ifrån honom reste sig den unga jägaren, visslade och viftade för att inte bli översprungen!
Det handlade nu bara om sekunder innan han skulle bli varse om tjuren skulle vända eller attackera!
Han vände...

Kontentan av denna historia är: skit alltid innan du sätter dig på pass, annars kan utgången av jakten bli till din nackdel.


På andra sidan bäcken där det är jord vid vattnet vände tjuren när han var påväg över bäcken.

Detta är stekarn som samtidigt skickar en extra hälsning till estersmark jaktlag! Hehe

Inga kommentarer: