måndag 31 augusti 2009

Så blev man uppsagd...

Jag kände att jag skakade lite av adrenalin. Chefens dörr var just framför mig. Jag sträckte fram handen. Hade jag bestämt mej? Jag drog tillbaka den sakta. Slöt ögonen. Klart som fa-han,tänkte jag! Jag sparkade upp dörren rakt fram ifrån mej. Chefen flög upp ur sin skinn-fotölj! Stakade liksom fram ett ynkligt " Men va va va är det som händer?"
Jag tog två steg in i rummet och gjorde "jag-säger-upp-mig-posen" mot chefen, som häpet stirrade på mig.

Så har jag alltid trott det går till. Eller det är vad jag har velat att det ska vara som.

Nu blev det mer som ett trevligt samtal som började med " jag har en lite tråkig sak att berätta. Jag måste säga upp mig. Osv osv..." Jävla lamt. Utbyttes en hel hop med artighetsfraser, och jag kände nästan känslan att jag inte ville lämna skutan för att hon va så snäll. Inte stek!

Säger upp mej för att jag ska flytta. Långt. Väldigt långt. Till neonen. Betongen.


The man on the hills uppsägnings-skola:

Börja med fötterna ungefär axelbrett isär. Ska kännas stabilt. Och var gärna mjuk i knäna.


Här är den svåra delen av operationen! Allt är över på 3 sekunder, ev 4 sekunder, så här gäller det att vara 100% fokuserad.
Du har utgångs-positionen. Axelbrett. Luta dig lätt bakåt, tryck ihop brösten lite, spänn hela överkroppen och sträck fram dina händer som två revolvrar och forma dom i ett " jag-säger- fan- upp- mej!"
Där har ni det! Var en revolverman! Tänk "stek" och kör!

Jo... förresten. Hälsningar till er som trodde att någon skulle säga upp stekarn: Prutta ut en tesked!

Från klarhet till klarhet


Klargör snart hur jag blev uppsagd...Och varför.

söndag 30 augusti 2009

jag ska....

Jag ska lägga upp bilder från kebnekaise, så fort jag smält att jag är uppsagd.

Uppsagd?!

Facking uppsagd!! :O

tisdag 25 augusti 2009

Säg den lycka som varar för evigt...

Tillbaka från keb i söndags sent på kvällen. Och måndag morgon kl 04.16 svensk tid märkte jag detta brott! Jag har blivit lurad under tiden jag besteg sveriges högsta berg (bilder kommer i veckan). Jag känner mej som en fis. Något man viftar bort så fort den lämnar hemmet.
Jag hann bara vända ryggen till... då var hon där och stal allt jag hade.
Hur kunde du stjäla mina hyllor i badrumsskåpet,älskling?! Toan var ju min triumf-kort!
God man som jag är så tänkte jag, " det gör inte så mycket, jag kan ha min militär nessesär här på ställningen istället". Jo jo, när jag kom hem så hade min nessesär förvandlats till ett bh-ställ. Ett bh-ställ, bejbi?! Var är rättvisan? Var är spindelmannen? Hur gör man egentligen om man blir skitnödig då man bestiger mount everest?
Det var något jag undrade då jag gick upp för kebnekaise. Dom kan ju inte ta av sig overallerna. Kanske blöjor? Som en austronaout. Lycka till Christer också.
Älsling, jag lyfter gärna bort din bh för att komma åt tandborsten. Så mycket älskar jag dej och mycket mer!

Tuff kväll- hård kille!

Jag är ledsen.. blev O´s uteplats och jäger istället för inlägg igår. Kan ni tänka er! Skjuter på det lite till. Så är det.

söndag 23 augusti 2009

Im back

Jag är tillbaka. Benen värker. Trött. Vi ses imorgon, ville bara visa att jag lever.

onsdag 19 augusti 2009

Ikväll dusch. Imorgon Kebnekaise


Packningen klar inför kebnekaise-resan. Jag är laddad. Nästan som inför en match. En match mellan sveriges högsta topp och mej, sveriges högsta människa. Inte längden då, för jag är rätt kort, men snackar hiarkin.

Om jag är rädd eller orolig? Jag är inte inte rädd för någonting. Eller jo, min granne, men inte något annat. Så AK, var inte rädd, jag ska ta hand om grabben din!:D Hähähä

Men OM något skulle hända, så gumman, kan du betala räkningarna som är i fönstret. Du kan min kod. Tack!

Nä,nu ska jag duscha.... Hej då, kanske för sista gången...

Mitt kanske sista ord blir: STEK.

måndag 17 augusti 2009

Jag som pappa?


Jag tror jag skulle bli en god far. Jag har nog alla de kvalitéer som behövs. Ansvarsfull, bra lärare, god förebild, rolig, rik och så mkt mer. Jag tycker att den som ser dagens ljus för första gången och ser rakt in i synen på mej ska skatta sig lycklig. Jag kan ge honom/ henne det alla snackade om i kön till ägget.


Nog om djupa tankar...


Nu ska jag låsa dörren så inte mujaheddinnen kommer. Undrar just hur han ser ut. Han kanske har skägg. Långt buskigt. Ett riktigt stort skogs-skägg, eller bomb-skägg. Jag önskar jag hade skägg egentligen. Då hade jag haft ett riktigt rövar-skägg, rutig skjorta med uppkavlade ärmar och fällt träd som B-man (uttalas som bekant "bii-mään"). Och kanske kallat mej själv för Tor istället. Mhm! Körde massa röj-såg i helgen förresten. Inte uppkavlad skjorta men dock lite moppe-musch. Alltid något. Men kunde inte kalla mej Tor. Med den muschen blev det snarare Torkel eller något i den stilen.




söndag 16 augusti 2009

Jag känner mej osäker

Idag var jag sådär rebeliskt tuff. Jag sket i att sätta på mitt skatte-märke och körde med mitt gamla. Men en sak gör mej rädd. Eller inte rädd, mer osäker. Orolig. Kanske till och med nervös.
Det är min granne.
Först lite bakgrundsfakta.

Det arabiska ordet Jihad, "strävan" eller "kamp" eller främst "att anstränga sig; Guds högsta strävan", utförs av en "mujaheddin", vilket är en helig krigare som utför det heliga kriget mot frestelsen eller ett försvarskrig för att försvara islam. Men i koranen uttrycks vid flera tillfällen, det heliga kriget mot de otrogna. ( I deras ögon är alla som dricker,dansar eller inte har en 14-årig fru, en av de otrogna. )
När Jihad utropas skall alla trogna muslimer delta i kriget och blir då mujaheddiner.


Nu till mitt problem.

Jag dricker. Jag dansar. Bra också. Min tjej är inte 14. Så, jag ligger jävligt dåligt till om Jihad skulle utropas.



Ni kan ju tänka er själva vad som händer om någon får för sig att ropa på min granne i fel område... I´m facked!!!

torsdag 13 augusti 2009

Inget skrämmer mej

Sitter än en gång på jobbet. Bloggar. Det här "farliga" med att skriva på jobbet är som en drog. Kan inte sluta. Som att hoppa fallskärm, jaga björn, eller öva lock-ljud med min nya råbocks-pipa då tjejen är hemma. Det här farliga sliter med mej in i sitt svarta hål. jag känner för att stanna till vid en skola och skrika " JAG HAR FIXAT SÅ NI FÅR KORTARE RASTER,SÅ NI HINNER PLUGGA MER!!" Eller helt sonika gå in på Green peace kontor med en yxa i handen och träskor på fötterna! HAHAHA, eller gå in på ett årsmöte för feminister med en påse rakhyvlar och dela ut dom!

Baaad to the bone!

onsdag 12 augusti 2009

Uppladdning

Så då laddas det upp inför kvällens drabbning i korpen-serien.
Vi i arbetsgänget har satt ihop ett lag till korpenserien detta år och vi ligger nu tvåa, med en match mindre spelad än ettan, som vi möter ikväll!
Matchen är halv tio, och jag är grymt opeppad. Men det löste Mr O åt mej! Tackarrrrr!

.
På Mr O´s uteplats för 30 min sen. Jag vet vad ni alla tänker... men jag hade ingen skumpa.

tisdag 11 augusti 2009

Damnit....

Allt är förlorat...allt jag byggt upp. Jag kommer aldrig vara den man jag en gång varit. Inget kommer vara sig likt. Kommer fåglarna sjunga för mig då jag kliver upp imorgon? Kommer hissen lukta lavendel? Det gjorde för övrigt det idag som fa-han. Men åter till min livs-kollaps.
Kommer jag bemötas med respekt då jag handlar? Kommer brödet vara färskt? Och är jag nu värdig mitt visa-kort?

Svaret är nog nej. Allt är borta... Raserat.
Allt för att tjejen sitter och ser på Paris Hiltons new BFF.... Varför älskling..? VAAAARFÖÖÖR?!

Rädda mej från detta onda ting!!

måndag 10 augusti 2009

Jag är en dålig granne...

Jag har nyligen flyttat till en alldeles nybyggt område. Byggt förra året. Mina grannar är väldigt goda. Hör dom sällan och har en arbetskompis våningen under mej, där jag ibland lånar saker.
Min granne ovanför mej, som har en fin son hälsade på mej häromdagen. jag log och hälsade tillbaka. Hon sa att jag hade en fin hund. Jag skrattade till och tackade.
Och det fina med detta huset är att alla mina grannar, åtminstone dom som åker hiss, tycks lukta så gott! Alla verkar ha parfym, kanske till å med sprutar på sig lite lukta-gott i hissen. Det luktar alltid så gott då jag hoppar in i hissen och åker mina 3 våningar....
Men jag då.. jag är en sådan dålig granne. Vet inte om det är att jag äntligen kan "andas ut" efter en stressig dag, eller om det är trycket då jag åker upp... men jag lämnar nästan alltid hissen med en osande fis hängandes i hissen.... I´m bad...

lördag 8 augusti 2009

Nu jeavlar

....blir det hajk! Ska ut med kanot och paddla lite, basta på bastuflotte och leva vildmarksliv. Eller, iaf lite vildmarksliv.
Sitter naken i morgonrock. ska åka om 25 min. Stressad? Knappast, inte stekern.

Trevlig helg och tack för svaren... myr-tår!

torsdag 6 augusti 2009

Nudlar, bio och lite godis och kanske nytt vapen

Dålig uppdatering beror på... (bortförklring sökes.....) ... äh, vafan. Jag har inte orkat. Så. Slut om det.

Var på bio och såg En sommar med Göran. Den får lätt 4 toast av 5! Riktigt kul och sevärd. Ngn som sett den och tycker annars?!

Jo, kanske nytt vapen imorrn... men är inte hundra på den än. Vill ha en som jag verkligen vill ha. Men är så osäker där. Mkt pengar handlar det ändå om. Eller....hyffsat.
Ngn som är nyfiken om den? Inte... som ja trodde. Då ska jag skriva om ngt mer intressant....

Eller, jag vill fråga er en sak. Det är ju inte så många besökare jag har, MEN, jag vill fråga er som har tråkigt nog att läsa det jag ibland skriver. Och min fråga är:

Om ni börjar kl 8, när går ni då och lägger er normalt sett?

Detta är av yttersta vikt att ni svarar på, för jag tror min kvinna är helt ute och cyklar med sina sov-tider. Om ni är blyga får ni gärna skriva tid men gärna kön och sen vara anonyma. Jag vet ju tex att A.L skämms lite för att han lusläser min blogg! Han älskar den. Han älskar mej. Och han gissade närmast på när alfa skulle bajsa...

Nu måste jag sova. Ska upp 4 :(

sov out

måndag 3 augusti 2009

Så välkomnas åter en hjälte. En krigare.

Alla som är dåliga på att konversera, ge er ut!! Nu kan alla, jag menar ALLA, börja en konversation med någon och prata om ovädret som slog till idag.

Så... nu har ja nämnt det. Nu till ngt viktigare.
.
Min ekonomi. Det är nämligen så att den går snabbt neråt på mitt konto. Jag har köpt ljudsystem, present till damen, stockholmresa, festat och roat mej. Resten har jag slösat bort. Men jag räknar med att jag kan hålla på såhär ett bra tag till. Skyller på logkonjan så länge.
.

Sen var det ju surströmmingsfest i helgen.

The The Steks was there! Kollade läget, käkade lite firre och gleeed. Trevlig kväll och trevlig... jo jeavlar! Jag fällde ju träd i helgen med! En stor björk fick tugga mossa vid min framfart.

Skriver mer här nere:------->

.
Här!! Jag fällde ju träd jah! Räääätt manligt!

Det var så att svärfar, "B-man" (uttalas Bii-mään. Som i engelskan), skulle fälla några träd för att göra plats åt sin parabol. Så jag erbjöd mej att hjälpa. Det fick jag.

Så han berättade först hur man lägger "gångjärnet" så man liksom "viker" trädet åt det håll man ville lägga det. När man kapar från andra hållet.

Han visade på två träd. Det sista ganska nära huset. Då var jag rädd. B-man kapade till "gängjärnet" och sen snittet från andra hållet. Jag kollade i vinden. Mindes vad B-man sa till mej under sin trädfällar-lektion. "Man ska hålla koll på vinden då man fäller träd".

Blåste det inte mot huset? Gungar inte trädet mot huset i vinden? Jag började bli lite orolig, så jag höll koll i kronan på trädet för att se om jag skulle springa.

Men då B-man hade kapat ett tillräckligt snitt på andra sidan "gångjärnet" så ställde han sig, som Magnus Samuelsson när han ska välta dom här stockarna. Och det var precis det han gjorde. Välte trädet åt det håll han ville ha det. Då inte "gångjärnet" gör jobbet, så gör B-man det. Det är min svärfar det. B-man.

Nu ska jag läsa om bockjakten.

söndag 2 augusti 2009

Lugn...ingen panik

Jag har bara vart till skogs och hälsat på...så imorgon så bryter jag åter brödet, och delar mitt vin. (Alltså gör ett inlägg)