Åkte iväg till söder, mötte upp min kompis så drog vi till AKKURAT.
Livat ställe, men sen lotsades vi in bak i ett eget rum, som va jäkligt nice!
Uppdukat och klart!
Lärt mej massa om wiskhey nu... kan väl kanske känna att 500:- är värt för de som verkligen älskar wiskhey, men för mej som dricker det för att det kan sitta fint ibland ngn kväll att smutta på, att detta var mer i informativt syfte.
.
Men nu vet jag hur man gör wiskhey, hur man får smaken och hur rökigheten framkommer.
Är det ngn som vet hur wiskhey får sin rökiga touch?
.
Min favorit för kvällen blev den 15 åriga Glenfiddich tillsammans med den unga 10 årigingen Glenmorangie.
.
Den andra, lite ungdomlig smak, en liten nyans av frukt ( för att den lagras i bl a vinfat) och den andra styggingen med lååång eftersmak, lite lik första, men med kraftigare smak!
Betygsätter här de olika sorterna med stjärna 1-5:
.
Glenmorangie 1o år: ****
Glenfiddich 15 år: ****
Bushmills 16 år: ***
Mcallan 12 år: ***
Bowmore 18 år: **
Lagavulin 16 år: **
.
Och givetvis.... jag lämnade kvar 3 av de wiskheyerna jag hade kvar. Spritmissbruk? Nä, stek.
3 kommentarer:
låter ju som att du är en riktig whiskeykännare nu, men inget gick väl upp mot din red lable?? ;)
Whiskey människa..... WHISKEY!!! ;)
Red label is still the shit!:D
Skicka en kommentar