lördag 31 oktober 2009

Danke schön!

Nu ska jag köpa ett risk på Bokia. Blir fint till middagen ikväll



fredag 30 oktober 2009

Las Vegas tema? Idioter!

Så jäkla tråkiga... Las Vages tema. Vem här kan ärligt säga att det är bra och intressant musik?? Inte jag, inte ni. Idol, very baaad.

Imorgon är det middag och utklädnad! Det blir kul! Jag har köpt min utstyrsel redan! Den blev bra!:D Är det någon här som ska klä ut sig? Isåfall till vad?
Ingen ska känna sig dum för att dom har ett lakan med hål i... Visst, jag köpte min utstyrsel på en maskerad affär, men jag bor ju i sthlm, och inte i Umeå också.

Tänkte fatiskt vara polis först, men konstapeln (min vän från gruppen från afgh) vill nog inte låna ut sin uniform och hatt som jag för övrigt testat förr:

torsdag 29 oktober 2009

And off I go

Fick det,skrev på det, skickat det.

Dags för the man on the hill att åter rädd världen! Och inga sura miner nu. Så egoistiska ska vi inte vara. Det är fler som behöver mej! Jag kan ju inte bara sitta här och roa er!
















Bara att konstatera

Jag har en sådan sjuk värk varje morgon jag vaknar. Träningsvärk och värk i allmänhet verkar det som. Och om jag slår ihop den här veckan värk så lovar jag att det kan jämnföras med en förlossning av en 4000g bebis. Och hör ni mej gnälla?- Nej. Kanske vi skulle ha låtit männen föda, så hade vi tjänat en slant på all smärtlindrings preparat!

Så vad har dagen att erbjuda mej... Ska på stan, köpa en kostym till helgens middag. Samtidigt göra lite kändis-spaning. Sen får vi se. Lite gym... Nu har alla slutat lyssna. Jag hatar också att läsa vad andra skriver att dom ska göra.... ber om ursäkt för det.

onsdag 28 oktober 2009

Arrrrgh!

Lyssna på den här grabben! (klicka på ordet "grabben" mamma,sen på tillbaka knappen)
Knappt fått könshår och spelar såhär! Sjukt! Inte det med puberteten utan att han spelar så bra!

Känner ni er inte som en pirat?! Arrrgh!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Fast det här är min favorit av honom:
.
MIN FAVORIT (klicka på orden "min favorit"). Och jag har inte fel. Över 5 miljoner visningar (20 från mej) och över 15 000 röster som röstat fullt! Jag har inte fel den här gången heller! Felfriiii!
.
Annars då? Jo, tack.. magen pajjade så det blev inge gym. Vill gärna inte bjuda på shit-storm vid bänkpressen.

Mannar, hör upp!

Gör inte om samma misstag som jag!
jag trodde jag skulle tjäna lite tid på att knöga torktummlaren snor-full. Slutade med att allt blev skit skrynkligt och jag fick stå och vika tvätt så in åt hellvete. Allt för att man ville förkorta tvättandet....

Sammanfattat:

* Mycket tvätt, en torktummling= skrynklig tvätt, oglad sambo

* Mycket tvätt, två torktummlingar= fin,torr tvätt, glad sambo

Man lär sig varje dag!

tisdag 27 oktober 2009

data-hjälp!

Hur fan får jag ikonen till skräpkorgen på skrivbordet att komma tillbaka?!

Nä,jag kan inte köra. I had a drink




Om ni undrar vad jag gjort hela dagen så har jag krattat. Krattat hela bakgården. Tog från halv två till halv fem. Det gjorde inget. För jag blandade en drink till mej själv då. Belöning. Mja-ah!

"Har du krattat hela gården,gubben! Här, ta en drink." Tackarrrr mej själv.




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sen har det kommit till min kännedom att MTV ska börja sända 2 timmar the hills måndag-torsdag hela november, eller om dom sa oktober. Vilket som så är det åt hellvete.
.
Ska avsluta med att säga till damen som kom förbi då jag krattade med sin son på ca 4 år som tyckte om att se på då folk krattar. -Grattis, din son kommer troligen bli frisör.

måndag 26 oktober 2009

Fruktansvärt...Helt enkelt fruktansvärt

Jag har hållit mej i två dagar från att skriva ett inlägg, och ingen, INGEN, har påpekat det. Sagt att jag borde skriva eller att dom saknar mej. INGEN. Jag känner mej plötsligt dödlig.

Det är gratis att läsa det jag skriver ja. Men jag funderar att ta ut en avgift i månaden för att ni ska läsa min blogg. Då kommer ni nog klaga då jag inte skriver! Ni vill ha valuta för pengarna! Ni vill jag ska skriva bra och mycket för de pengar ni kommer betala!

Jo, förresten. Detta är totalt jävla förbjudet framöver:

Fisa i trånga utrymmen bland främlingar.
- Vem fan står och fiser på ett proppfullt tunnelbanetåg?!
Jag stod typ i mitten, och jag tror han bakom mej var den som fes. Och jag tror jag blev beskylld för det, för jag hade druckit min horsepower dryck, för jag skulle på gymet och det blossade i mitt ansikte av blodrusningen. Så alla trodde väl jag rodnade. Eller krystade ut en till.
Ditt jävla tunnelbane-fisar-as som skyller på mej!
En bild min kompis D har gjort!

lördag 24 oktober 2009

Borlänge


Ska mot Borlänge nu för en svängom. Staden behöver stek, så att säga. Så jag blev inringd.

Har brådis så in åt hellvete! Aja, bara dom har skumpa där så är det värt det.

stek out

fredag 23 oktober 2009

Problem!!!

Alla har vi varit där. Speciellt vi killar. Vi män. Vi har vid ett svagt ögonblick,ofta just innan "läggdags", lovar att göra rent toan följande dag. Dagen efter, 5 min innan damen beräknas komma hem inser du att du har glömt städa den! Vad gör du?!?

Lugn, jag har lösningen här under. Följ med på min snabbkurs i att rengöra en toastol på 30 sek! Glöm inte var du lärde dej det!

Problemlösaren!







Det är vida känt att det inte är speciellt kul att rengöra toan. Men håll ut. 30 sekunder är all tid det tar. Vad hemligheten är?




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ta en kvarglömd tandborste från förra helgen, som en av din tjejs vänninor glömde ta med! (HAHAH)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Var noggrann. Annars är allt i oNÖDan. Hajjar ni! "oNÖDan"! Ett litet toa-skämt jag brukar dra.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Liksom draaa den kvarglömde tandborsten från en av din tjejs vänninor runt kanten. Där samlas bakterier.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Och resultat kommer att synas!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Skinande ren! Tack vare mej och en kvarglömd tandborste från en av min tjejs vänninor!
Ordet ni söker? STEK.

torsdag 22 oktober 2009

Det är nästan så man blir tårögd

En stekare är inte bara pengar,lyx och VIP. Jag som stekarn i öfverklassen har ju också vänner. Man får ju inte glömma att jag är människa jag också.
Och det finns dagar som idag. Det är dåligt väder, jag åker fel flera gånger då jag åker tunnelbanan och hunden är skendräktig. Sådana dagar blir jag nära på tårögd då jag får veta att min goda vän tar oss in gratis på klubbarna i Umeå. VIP såklart. Det enda värdiga oss stekare. Extra poäng där mr O.




VIP?! Me happy!! Tack advokaten!

Lite till kan ni..

Jag vet med mej att det är fler som ligger med ngn som inte skrivit hur dom sover.. Komsi komsi. Skriv nu! Gratis-läsare.
Direktlänk till inlägget: HUR SOVER NI?

Hur kunde du...!

Du tog precis allt jag hade! Vet du hur naken jag känner mej nu!? Det var det enda jag hade. Mitt allt. Du bara roffade åt dej! Det kommer ta långt tid att det ska bli som vanligt...















Charlien, mitt brösthår som gumman valde att rycka bort. Hon är det enda hårstrået jag äger på bröstet. Och det är rätt glest på resterande jag. Men hon tog det. She took it all....Det drar kallt.

Efterlyses


Hittade det här schyssta förklädet i sommras. Och undrar nu om någon vet en internetsida som säljer sånna här saker?
Sambon tog nämligen hit ett tråkigt stilrent förkläde. Och om jag ska göra mat...så skulle det ju bli succé! Och jag vill inte måsta laga mat jämt! Så min tanke var att om jag halar på mej en kreation likt den här så kommer jag vara den som minglar runt med ett kristallglas med en wiskhey i och drar gammla skämt för gästerna! Ingen vill ju få en plast tutte i ögat då jag serverar maten från höger. De där bröstvårtorna kan sticka ut ögat även på den med de mest insjunkna ögonhålorna!
Så, är det någon som vet av en sida? Och gör mej till en lycklig wiskhey drickande värd!
.
Ber om ursäkt för den osminkade bilden. Var friskt bakfull efter gatufesten i S-vall. Jag gick och jämrade mej efter soppa hela tiden, magen var i ett skick som kan jämnföras med en utbrunnen tändsticka och jag hade vätskebrist som en soma....app app app! Där höll jag på att gå över gränsen! Vätskebrist som en kamel i slutet av sin ökenpromenad, var vad jag sa!

Och jo, ge mej eran sovställning i inlägget under detta! Jäkla gratis-läsare.

onsdag 21 oktober 2009

hey!! Dont kill the messenger!

http://www.aftonbladet.se/temautbildning/article5993894.ab

Fastnade helt

Fastnade helt på sidan argalappen.se. Så förbannat roliga! Skulle göra ett inlägg,men hamnade där.
.
Men nu till det seriösa! Till er par där ute! Berätta för mej hur ni sover de flesta nätter! Anonymitet går alldeles utmärkt! Men se för fan till att säga vilken siffra som ni passar in på!

Och ja- jag snodde bilden från en sida på internet, som inte gick att kopiera,så jag fick ta tjejens Canon 1000D och FOTA skiten på skärmen, kopiera, klistra in, klippa, ändra storlek och sen lägga upp här. Så.... Säg siffra alla ni par som sover ihop. Jag säger det inte igen. Inte.Igen.
Imorgon kväll, om jag fått nog många siffror av er,så ska jag säga hur jag sover med min dam!
.
Ni som kan ngt överhuvudtaget ser ju hur illa jag har klippt ut bilden.... men det förändrar inte att jag kämpade för att ni ska, SKALL rösta.

Förklaring efterfrågas

Det pågår en märklig sak i mitt hushåll. Min sambo har slutat äta griskött. Griskött! Det som är så gott.

Jag själv älskar varmkorv med bröd, falukorv och allt annat griskött. Men ett krig pågår i huset nu.

Jag hör henne just i denna stund, försöka propagera för sin bästa vänn i telefon. Hon är ju som en dörrknackande jehovas! Fast hon ringer. Hon är en ringande anti-gris-ätar-tjej!

Hon försökte med mej medans jag stod i köket, men jag skar mej en stor god och fin korvbit, tuggade på den och såg obrydd ut. Sen delade jag med mej av den till Alfa. Hon ska inte lida av min sambos galenskap.


Summering: Man bör alltid ha korv hemma! Lätt att laga, oslagbart gott! Min sambo är galen.
.
.
.
.
.
Jäkla tjaffs! Älskling, för varje gris du inte äter ska jag äta tre!
Kan vi inte sluta äta sill istället?

Tillbaka blickar

Amy Diamond spelar på nyhetsmorgon. Det är en bra låt. Och jag kan inte låta bli att minnas när jag och min lillebror såg henne live. Vi nynnade med i låtarna och förundrades över vilken energi som hon har!
Efter konserten ställde vi oss i autografkön. När det var två barn före oss så gick hon. Vi var båda ledsna. Vi var så nära... Skelleftefestivalen 2008 kommer alltid förknippas med den missade autografen.

Laila Bagge


Hon såg mycket mer tärd ut än på TV. Hon hade solat väääldigt mycket i sitt liv. Men... Det lyste ändå om henne! Hon ÄR en stjärna!
Så Mr milf-lover, hon är absolut något för dej!

tisdag 20 oktober 2009

dagens hyss

Var ute och sprang idag. Blev rätt svettig. Är trött nu. Går och sover. Utan att ha duschat. Hyssi hyss

Är det inte festligt!

Jag sitter på ett fik. Det är inte så hög ljudnivå, utan sådär lagom. Någon nyser i närheten. Och jag tycker det är lika festligt varje gång man på håll kan sitta och beskåda den som nyss nysit. Den rynkar lite å på pannan, gömmer en fruktansvärt ful nys-grimas i armvecket. Och sen, det roliga! Hur personen, efter ett utvalt antal sekunder, försiktigt, försiktigt letar efter en eventuell slämfläck i armvecket som kan ha åkt ut, utan att nysaren märkte något.
Och nysaren, vill ju inte gärna att någon ska se att den kollar om ev släm nu finns i dennes armveck, så den smyger, försiktigt efter några sekunder.... helt ovetandes att jag hela tiden tittat. Och fnissar! Fy fan va jag längtar tills den dagen kommer då jag ser någon upptäcka släm i armvecket! Då kommer jag peka,skrika och bli alldeles vild!

Annars har dagen varit bra.

Kändislistan


1. Rolf Lassgård
2. Laila Bagge!!

stekarn does town

Nu ska Gesteko på stan. Hoppas ja får uppdatera kändislistan. Den är ju rätt klen än så länge. Även om den med ensamma Rolf Lassgård är bredare än vad många andra städer sett...

Nu är ju frågan vilken skjorta jag ska ta.

Oh, jo! Slapp stjärtkiss inatt! Betyder det att jag kan äta en matlåda som är bara liiite liite äldre än den jag åt igår? Den är max 2 veckor. Eller, jag äter på stan så får alfa den gamla matlådan:D

måndag 19 oktober 2009

Jag var kanske lite för hård mot skellefteå trots allt.

Det verkar ju finnas en hel del att göra i skellefteå. Urk. Fick nämligen detta av en skellefteå-bo, (bilden la jag till själv. Kan ha varit han som skrev, tror jag):

"Det finns ju massor att göra i Skellefteå!

Turas om att köra byns traktor, sova över i ladan bland allt halm, köpa en glass i Skellefteås kiosk, hänga på bytorget, checka in fiskarnas dagliga nyinfångade last, använda den obligatoriska svarven(!)..skjuta plåtburkar på ett staket med bonden Pers hagelbössa, titta på när Skellefteås ko mjölkas på morgonen, rida på brunte (Skellefteås häst). Äta lite mat på byns värdshus och en massa annat skoj! Man kan även samlas vid sjön för en trevlig tur med byns roddbåt. Tyvärr har någon tappat bort den ena åran, men det brukar gå bra ändå!"

Förstå detta

Om vi ska kunna ha ett förhållande med varandra, så måste ni förstå detta:

Om jag skrivit tre inlägg som ni INTE läst. (fan ta er för det) så måste ni läsa det ÄLDSTA inlägget först. Ni måste alltså scrolla ner till det som ni läst redan, sen läsa det OVANFÖR det inlägget och klättra uppåt.

Annars kommer ni undra vafan jag skriver om i det följande,då det ofta är så att dom hänger ihop på något sätt.

Har vi förstått varandra, eller måste vi talas vid efter maten?

I´m fucked

SMS trafik:

(jag) "Vilken god kyckling!:D"
(tjejen) "Neeeeeej!! Den är gammal!!"
(jag) Och uppäten:D
(tjejen) jag hade spillt ner mitt vinglas i den lådan..."
(jag) Då kan jag inte köra ikväll alltså..."


Jag är riktigt jävla banan-körd! Jag kommer bli den första att vakna på natten,kallsvettig, och måste dunderskita.
Vem spiller vin i en matlåda utan att kasta den?!

Är jag alkolist om jag inte känner vin-smaken i maten?

Jag är en alkolist som kommer ha stjärtkiss inatt för att jag ätit gammal mat som är vin-marinerad. Det suger.

Kanske ska handla mat och bjuda tjejen på middagen igen

Ni som höjer på ögonbrynen: This is stockholm! The home for steks;)

Ja då har man åter entrat hufvudstaden

Ja, så har man äntligen kommit hem. Visst var det kul att se hur skellefteå har stått still. Det var... vänta.. urk.. vad va det där? Det var ju... en sur uppstötning. Allt jag sa var ju skellefteå. Inget an... urk... Igen?! Bäst att gurgla munnen.

Ja så har jag jagat. Fick dock inget. Men fick se en hel del bambis. Men låter dom växa på sig till oktober då det blir "FIIIIIIIGHT!"

Träffade just en granne i trappuppgången. Riktigt trevlig kille, som också satt i styrelsen. Man känner sig verkligen välkommen här hemma. Minns alkolisten under oss när bodde... ja ni vet var. Vill undvika sura uppstötningar.
Dom brukat visst anordna kräftskivor och grillkvällar någon gång per år. Låter inte det trevligt!
Och dom vill givetvis bjuda stekarn! Ingen kräftskiva utan stekarn säger dom!

Satt och tänkte på detta i bilen på väg hem till stockholm:
Varför vaknar man inte skitnödig på natten?
Man kan ju vakna och måsta kissa, men aldrig bajsa. Tycker det e riktigt jäkla skumt.
Någon som vaknat och måstat gå och gjort nummer två mitt i natten? Tvivlar.

onsdag 14 oktober 2009

Jävla halobop

Kan dom inte varna innan man har mindre än 25 kr kvar på kortet. Fan nu piper det, sen bryts det 10 sekunder senare när man är mitt inne i ett samtal. Och för att inte snacka om hur pinsamt det är. Jag brukar iaf skylla på batteriet.

Har varit ute och jagat hela dagen, och inget har jag fått skjuta. Skit. I slutet av dagen tänkte jag skjuta på ett träd. Kändes omoget och obefogat,så jag for hem och fikade istället.

Jo! Jag kör på sommardäcken än! Hähä! Hur tuff är inte jag då! Inget skrämmer mej! Inget!! Cause I´m mister Stek! När jag sladdar runt på vägen säger jag bara " make way for the...make way for the S.T.EEEK"

Jag funderar på att testa en sak. Jag har inte duschat sen i söndags. Och inte rakat mej. Funderar på att se hur länge jag kan gå å se ovårdad ut och lukta ål innan någon klagar. Hur länge tror ni? Jag tror på fredag, då miss stek kommer. Då skulle det bli liv i luckan om man luktade hund-andedräkt. Får lust att testa...

tisdag 13 oktober 2009

The gris-doctor!

Har varit ansvarig förlossningsman idag. En sugga hade/skulle föda, och jag var mannen för jobbet. Kombinerade förlossningsjobbet med att plöja också. En helt vanlig dag.

Kommer dröja till söndag, innan det kommer bilder på bloggen igen. Troligtvis. Håll till godo tills ni får se min snygga nuna.

Och jo, glömde en sak! Skellefteå-besöket gav mej i alla fall något! Svinan! Tack skellefteå. Tack. Väntar in svinan, med rinnande näsa,hosta, kallsvettningar och ond bråd död. TAck skellefteå. Du ger då allt valuta för pengarna som inte lagts ner på dej.

måndag 12 oktober 2009

Inte okey. I.N.T.E okey.

Jag har besökt min hemstad. Skellefteå. Den lilla stad jag lämnade för flera år sedan. Den har stått still i utvecklingen, medans jag gjort kometkarriär på personligt plan. Det är med en bitter smak i munnen jag konstaterar detta efter mitt krogbesök:

*Alla är fattiga
*45 % bär mössa på krogen. Inte keps, utan mössa.
*Folk är bara ute efter att bli full
*De som dansar är bara ute efter att gnida sig mot damer och dom kör örn-vingarna. (jag dansade ikke)
*Man behöver inte ringa taxi, då det kör fullt med svarttaxis.
*ALLA dricker öl, inte drinkar
*ordningsvakterna har skyddsväst. Sista jag hörde något hända i den staden var att någon kastat tuggumi på marken utanför ICA. På marken! Har ni hört!
*Man kan bli erbjuden någit att dricka utan att personen har några pengar med sig. HAHA! Det var kul då han inte hade täckning på kortet och säger: "oj, slut pengar". Vem går ut och dricker utan att ha pengar att köpa för!?

Jag kan fortsätta hur länge som helst. Men i mitt huvud ekar bara skellefteås vanligaste kommentar: " Nuh suup vih!" Fy fan! Jag måste spöa mej själv för att rena mej!

Om någon frågar mej var jag kommer ifrån hädanefter ska jag säga Umeå. Jag vill inte bli förknippad med mössor på krogen, tomma kort och "nuh suup vih"- kommentarer.

Nä, nu åker jag HEM till Stockholm!

fredag 9 oktober 2009

Stekarn is in the town

Har hunnit med lite grejer redan.
*Min första shit and bike
*Blå gröt
*Halverat Johnnie walker
*Sett bio
*Förfrusit händer (är det nordpolen det här eller?!)

Ja, och lite till

Såg flickan som lekte med elden. Och trots några tutt-scener så får den 2 toast av 5.
Jo, kom på en sak som är aaaaabsolut förbjudet på bio:

Köper du chips eller popcorn i en sån här kartong, så är det ABSOLUT under alla omständigheter förbjudet att ta hem den om du inte orkat äta allt där.

Det som köps på bio och inte går att ha i fickan,stannar på bion. Så är det, och så kommer det förbli.

Nu ska jag duscha.

torsdag 8 oktober 2009

080918

Eagle one ready for takeoff.
ETA 8.5 H.
Eagle one out

onsdag 7 oktober 2009

Jag kan omöjligt vara ensam om detta


Jag vägrar tro att jag är ensam om att vilja stjäla en glassbil. Kasta mej på han, boxa han i magen och ta hans nycklar sen åka iväg och frossa i glass!

Jag skulle nog börja med daimglassarna... Ah, det skulle jag! Sen skulle jag åka runt i familjeområdena, köra glassmelodin, stanna vid barnen, skratta och sen köra vidare. Allt med en glass i munnen. Där fick ni, fläsk-ungar, som bara äter glass för chokladens skull.

Imörrn köm ji häim!


Banzaaaaiiiii!
.
Imorgon åker jag istället! Blev ingen tur idag. Så nu... håll i hatten, för nu är stekarn snart hemma. O, sätta ölen på kylen. F, lägg jägern i frysen. Svärmor, håll borta Svägerskan min från kakorna.


Detta är kryptonit för mej...

Varför gör TV så här mot oss! Jag försöker göra så gott jag kan i livet, men likt förbannat kommer dom med sån här skit och får mej att vilja emo-cutta mej själv varje gång jag slår på TV´n och ser att det är "små i stora världen"! Jag är less. Jag tar inte det här längre. Nu skriver jag ett brev där jag ska uppmana alla TV kanaler att genast sluta sända skiten!
Är ni med mej eller emot mej?!

tisdag 6 oktober 2009

Samtal med Alfa 19.05

Jag- Du alfa!
Alfa- Mja-ahh?
Jag- Tänkte på det här lakanet som du spydde på härom dagen...
Alfa- Ja?
Jag- Tvättade det idag. Och det är rätt viktigt att det inte händer igen.
Alfa- Jag är i topptrimm! Det var bara lite skendräktighet som ville ut!
Jag- Skendräktighet? Så du tänkte föda genom munnen?
Alfa- Har du varit skendräktig någon gång kanske?!
Jag- Neh, men... jag trodde...
Alfa- ... att jag skulle skita i sängen?! Igen! Bajshand! HAHAH! Har du berättat att jag sket dig i handen en gång i husvagnen?!
Jag- Ja...
Alfa- HAHA! DET var kul!
Jag- Nä, det var det inte.. Men kan du lova att du inte smutsar ner lakanen nu när matte får besök bara.
Alfa- Visst visst, bajshand.
Jag- Sluta.
Alfa- Får jag godis då?
Jag- Nej.
Alfa- Bajshand.
Jag- *suck*

Det ska bli skönt




Riktigt skönt att få ta av sig våldtäkts-trosan för en stund. Vill inte ens veta hur det där gick till i artikeln. Damen skickade bilden i ett MMS och skrev "akta dig", och jag har knipit sen dess.
Åker upp mot umeå imorgon. Blir mycket stek och mycket jakt. Ska dricka mycket starkt och döda den där förbaskade bocken som jäckat mej så länge! Ska släppa mitt tyngsta vapen på den:

Alfa!
åhh.. du kommer önska att jag fick dig i sen-sommras! Men det är försent! Release the beast!!!


måndag 5 oktober 2009

En stekares favorit meny














Först av allt! Vägen till stekarns hjärta går genom en saftig stek! Medium stekt!














Förrätt säger jag toast skagen! Den är god och får en att längta efter mer, lite som jag i handduk.














.
Huvudrätt säger jag plankSTEK. Den är lyxig nog för att inte vara skomakar-mat. Sen är det gott. Mycket gott!















.
.
.
.
Efterrätt en sorbé! Citronsorbé, eller något fruktigt. Inte sött! Paj, kaka och annat sött,torrt eller varmt går bort. Det för att jag äter mig alltid väldigt mätt på huvudrätten så då vill jag egentligen inte ha efterrätt, men något syrligt går alltid ner.
.
.
.
Sen till den andra överskriften: (När insåg du att du var stekarn? PS: Du är bäst!)
.

Då insåg jag att jag var stekarn.
.
Då jag ibland gick in i affären, och köpte någon tröja, ett par byxor eller något annat, bara för att inte komma ut tomhänt. Eller då jag delar med mig av mitt kort på krogen till vänner. Eller köper saker bara för att visa att jag har den saken. Betalar 2000 i månaden på hunddagis med inställningen "bara hon är nöjd". Då jag aldrig tar emot mynt från kassörskorna, utom tior som tjejen får att sola för. Alltid skänker pant-pengarna, oavsett hur mycket det är.
Detta var då jag insåg att jag var speciell. Sen har det ju blivit mycket mer saker som fått mej mer känd i efterhand som gjort mej till stekarn.

Er dag

Känner mej slut. Alldeles genomsyrad.

Bestäm min nästa rubrik och jag skall skriva ett inlägg som passar rubriken jag får.
Välj vilken som helst. Kom bara ihåg att min svärmor ska kunna läsa det... och får jag flera mot all förmodan (slutar med att jag skickar in en egen komentar säkert) så väljer jag vilken jag skriver om!

Skriv nu vad jag ska skriva om!

söndag 4 oktober 2009

Kebnekaise Del 3

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Väl nyduschade och vikt om stek-bandanan så var vi på G till kebnekaise fjällstations egen restaurang med alkohol tillstånd! I detta skick är man då man bestigit svea rikes högsta berg och sedan druckit 4 öl.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dagen efter var det bara upp tidigt för att gå tillbaka till bilen i Nikkaloukta. Man var rätt mör i benen. Knäna kändes som dom rostat ihop. Men tack vare F´s järntabletter så slapp vi kramp iaf.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Så det var allt från Kebnekaise 2009! Kan varmt rekomendera en expedition upp dit, även om många vänder innan de nått toppen så är det en fantastisk resa. Med gott sällskap blir det ett minne för livet. Tack F.
.
// N och F- swedish mountin climbers

Kändislistan

Stekarn listar kändisar han träffar i hufvudstaden:

1. Rolf Lassgård

Rolf blev den första på kändislistan. Såg honom på systembolaget. Såg inte vad han köpte. Var upptagen med att försöka smyg ta en bild! Mission incomplete dock... Men vi spanar vidare!

Äntligen någon som förstår!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johannehildebrandt/article5900589.ab

lördag 3 oktober 2009

Tack blogger

För att ni omöjliggör att lägga upp ett inlägg med bilder utan 100 punkter till hjälp. Tack. Verkligen tack! Nu är jag förbannad också.

Kebnekaise Del 2

















.
Så då var vi frame i Nikkaloukta! Då går man 6 km till båten, åker båt 4km, sen går 8 km till ca. Man an givetvis skippa båten och gå istället, men rekomenderar båt. Iaf om ni har lika mycket packning som oss! Man vill ju inte gärna dö på kuppen...







.
.
.
.
.
.
.
F envisades om att ha med sitt jävla paraflax! Även till toppen! Jag övervägde att spöa han för det. Men sen blev jag skitnödig på morgonen och det regnade...så ja, jag lånade det.










.
.
.
.
.
.
.
.
Här skulle bestigas! Två sherpas redo att bestiga det mytomspunna kebnekaise!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Först var det fint och kul
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ja jääätte fint!














.
Sen kom dimman. En fruktansvärd dimma. Man såg knappt. Säkerhetslinorna piskade i luften då alla försökte koppla ihop sig med varandra. Nä,nu ljög jag. Men man såg väldigt lite.






.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag blickar ut i absolut ingenting. Kollade bara åt sidan för att få en schysst bild om jag ska vara ärlig. Och den blev inte ens schysst, så det var ju i onöden. Inge mer sånt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nu var det nära... Sista stigningen bara efter djävuls-dalen. Den heter egentligen "kaffedalen" men hur spännande låter det. Så den får heta så! Djävuls-dalen! Jag hörde en röst som sa åt mej " Lite till bara! Lite till! " Sen märker jag det vara min vandrar-käpp som när jag går med den över axeln, kliar F på magen, och han ber mej att klia lite till.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Toppen!! Sista biten kravlade jag mej upp. Centimeter för centimeter. Med en krampaktigt tag om skumpan hasade jag mej sista biten med tänderna. Sen var jag uppe! Kl halv 4 svenska tid var vi uppe ungefär! Fördelen med dimman var att vi inte behövde syrgas då. Med luft-fuktighet och så. Ja ni förstår.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sen drack vi bara en gång på hela nerstigningen för att vara extra sugna på en öl i fjällstationen! Och så god den var sen då! Jag var förresten inte så trött när vi var framme. Finns dock inga bilder på när vi på nedstigningen halvspringer ner och röker cigarr samtidigt med våra stekar-glajjer och bandanas! Märk väl också vår medalj! Vi hade en kort men fin medalj-ceremoni på berget. Detta djävuls-berg som höll på att ta båda våra liv...

fredag 2 oktober 2009

Nu jävlar kommer kebnekasie bilderna! Del 1


Ditresan:
















.
.
.
.
.
Vi hade allt. Skumpa, cigarr, stekarglajjer och ett glatt humör! Nu var det dags för keb!












Jag hade dock lite liten bil, men det gick bra! Vi åt lite cockosbollar så att F sjönk ner i sätet den extra cm som behövdes.
4 cockosbollar, 1 cm! triumf!
Vi hade sett framemot att äta palt på Paltzerian i pite hela vägen från Umeå, och vi var skit hungriga! Men den stängde 10 min före vi var där och cockosbollarna var slut.
Så vi åt pizza istället.

Då blev vi glada igen!

Men då vi mötte den finska gränsen i Haparanda så insåg vi att vi kört fel. Riktigt jävla fel. 14 mil för att vara ungefärlig. Så vi fick slå läger efter vägen. Pärsk.

Dagen efter började den sista sträckan och vägen mot fjällstationen som skulle utgöra basläger innan bestigningen.